Lezing / Debat

ARCH-IMPACT Groningen

Op vrijdagmiddag 18 mei zal het event ARCH-IMPACT plaatsvinden. Een middag die in het teken staat van de actuele impact van de architect op de samenleving, georganiseerd door studenten van de Academie van Bouwkunst te Groningen.

Wat is de rol van architecten? Hoe beïnvloeden ze de huidige ontwikkelingen in de ruimtelijke ontwikkeling? Welke impact hebben zij op de maatschappij? En wat zouden ze hiervan moeten leren?

Dit zijn een aantal punten die momenteel spelen in de Groningse architectuurwereld. Middels een rond-de-tafel gesprek gaan wij deze punten ter discussie stellen. Om dit levendige gesprek te voeden, zijn meerdere architecten en stedenbouwers uit Groningen en omstreken uitgenodigd. De standpunten en meningen van de deelnemers kunnen een waardevolle bijdrage leveren in het architectuurdebat en het onderzoek naar de impact van de architect. Het rond-de-tafel-gesprek zal plaatsvinden onder leiding van Bram Esser – Filosoof en Publicist.

Het gesprek zal worden gevoerd rondom een aantal stellingen, zoals “De sociale architect is de nieuwe architect” of “Architectuur maak je voor de opdrachtgever, niet voor de gebruiker”. Ook als gast heeft u een rol in dit gesprek. We zullen verschillende stemronden invoeren, waarbij u wordt uitgenodigd om stelling te nemen.

Het discussieprogramma zal circa 60 min. duren. Verder zal het programma worden aangekleed met verschillende intermezzo’s en natuurlijk een afsluiter met een hapje en drankje.
U kunt zich aanmelden voor ARCH-IMPACT door een mail te sturen naar: a.a.a.van.werd@pl.hanze.nl

Meer info - more information