Festival

Dag van de Architectuur

Op de Dag van de Architectuur in Rotterdam krijg je elk jaar de kans om een kijkje te nemen in unieke en bijzondere gebouwen. Woningen, kantoren en andere uitzonderlijke Rotterdamse bouwwerken die doorgaans niet voor iedereen toegankelijk zijn, zijn tijdens de Dag van Architectuur opengesteld voor publiek. Dit jaar pakt de Dag van de Architectuur het wederom groots aan. ‘De Dag’ duurt een heel weekend, van zaterdag 16 tot en met zondag 17 juni.

Dit jaar staan er drie gebieden centraal tijdens de Dag van de Architectuur. Zo kun je in het Maritiem District ervaren hoe het is om in de Red Apple of 100Hoog te wonen en de nieuwe wolkenkrabbers in aanbouw bekijken. Op de Wilhelminapier kun je een kijkje nemen in de spectaculaire kelder van de Erasmusbrug of bij de Cruise Terminal een schip van de Holland-Amerika lijn uitzwaaien. Daarnaast wordt dit jaar voor het eerst het historische Land van Hoboken vol culturele instellingen toegevoegd aan het programma, en kun je onder andere picknicken in de tuinen van de museumparkvilla’s en het Depot in aanbouw bekijken.

Op de Dag van de Architectuur is het centrale infopunt te vinden in de hal van Het Nieuwe Instituut. Je kunt hier het hele weekend tussen 12.00 en 17.00 terecht met al je vragen.

Wilhelminapier, Maritiem District, Land van Hoboken – Diverse locaties

Meer info - more information