Lezing / Debat

Toekomst van de Expeditiehoven​

Als onderdeel van Opbouwdag 2018 organiseren Bureau Binnenstad en Air Rotterdam een publiek gesprek over de toekomst van de expeditiehoven en -straten in Rotterdam op vrijdag 18 mei 15.30 uur.

Historisch besef van Rotterdam
Rotterdam was na de oorlog voorloper in de scheiding van functies. Nieuwe winkels en bedrijven kregen een etalage plus entree aan de voorzijde en de aanvoer van goederen gebeurde aan de achterzijde. De vele expeditiehoven en -straten bestrijken een groot deel van het Rotterdamse centrum. In de huidige economie rijst de vraag: Wat te doen met deze Rotterdamse ‘backalleys’?

Verkenning expeditiehoven en -straten
Platform Wederopbouw Rotterdam heeft recent een cultuurhistorische verkenning van de expeditiehoven en -straten in opdracht van Bureau Binnenstad uitgevoerd. Een document dat als basis kan dienen voor gesprekken over de toekomst van deze plekken. Lees de volledige verkenning op de website: https://www.wederopbouwrotterdam.nl/nl/tijdlijn/expeditiehoven-en-straten/.

Publiek gesprek
Vrijdagmiddag 18 mei 15.30 uur wordt historisch besef gekoppeld aan de toekomst van de expeditiehoven. ln een publiek gesprek, geïnitieerd door Bureau Binnenstad en Air Rotterdam, worden enkele stakeholders en professionals uitgedaagd na te denken over deze typische stukjes wederopbouwstad. Het publiek wordt eveneens uitgenodigd vragen te stellen en mee te denken.
Meld je vandaag nog aan via: evenementen@wederopbouwrotterdam.nl

Meer info - more information