Lezing / Debat

Who Cares Publieksavond i.s.m. IABR

Het Atelier Rijksbouwmeester nodigt u van harte uit voor een dynamische en interactieve publieksavond in woord en beeld over wijken, wonen en zorg op dinsdag 5 juni. Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam.

Het is tijd voor een nieuwe kijk op wijken, wonen en zorg. Met verbeelding en ontwerpkracht. Met oog voor technologische innovatie. Met mensen die over de grenzen van hun vakgebied heen kijken en contact maken met buurt en bestuur. We hebben vernieuwende ideeën en ontwerpen nodig die reageren en anticiperen op decentralisatie, vergrijzing en demografische ontwikkeling. De rijke oogst van de ontwerpprijsvraag Who Cares laat zien hoe we onze (zorg)gebouwen, wijken en steden kunnen en moeten aanpassen.

Daarover gaan we in gesprek, met bijdragen van: Tessel Pollmann, voormalig redacteur Vrij Nederland; Hans Looijen, directeur museum van de geest; Jacqueline Bouts en Piet van Veen van Stichting Xenia, winnaar 2016 van de Rijksprijs voor goed opdrachtgeverschap; Marja Elsinga, professor of Housing Institutions & Governance TU Delft; Gabriëlle Verbeek van Artemea; Harry Moeskops van WoonSaem en Pieter Hilhorst, Raad voor Volksgezondheid en Samenleving.

De avond wordt gemodereerd door Guido Wallagh, partner-adviseur bij Inbo. Guido verpersoonlijkt die nieuwe manier om energie te genereren en krachten te bundelen.

U bent van harte uitgenodigd om mee te praten over de zorgzame leefomgeving!

Meer info - more information