Boekpresentatie

Goodbye Architecture

Hoe geeft architectuur ruimte aan rituelen van afscheid en herdenken?
Dit boek brengt de architectuur van crematoria in Europa in beeld. Het laat zien hoe architectuur ruimte kan bieden voor rituelen van afscheid en herdenken.

Cremeren is een jonge maar snelgroeiende traditie in Europa. Daarnaast maken steeds meer mensen bewuste keuzes rond de dood en het cremeren: waar, hoe en in welke setting nemen we afscheid, wat betekend het. Architecten Vincent Valentijn en Kim Verhoeven gingen op zoek naar de betekenis is van het cremeren, welke rol kan architectuur hier spelen? Op zoek naar antwoorden hebben ze crematoria in heel Europa in kaart gebracht. Niet eerder werd de architectuur voor crematoria zo uitgebreid gedocumenteerd en van achtergrondinformatie voorzien.

Goodbye Architecture biedt een rijk scala aan architectonische referenties en aanknopingspunten voor de ontwikkeling van een funeraire architectuur die passend is voor een crematie.

Met bijdragen van Douglas J. Davies, Luigi Bartolomei, Laura Cramwinckel, KAAN architecten, Plan01 architects, PUSHAK AS, Zermani Associati Studio di Architettura, Kris Coenegrachts, Francois Michaud-NĂ©rard, Ola Asp.

Meer info - more information