Festival

ZigZagCity

ZigZagCity
9 t/m 24 juni 2018
Een reis door Rotterdam-West

Architectuurfestival ZigZagCity neemt je dit jaar mee op ontdekkingsreis door Rotterdam-West. In twee weken tijd leer je de unieke Rotterdamse stadswijken Oude Westen en Middelland van buiten én van binnen kennen. Tijdens het festival beklim je de Straatkijkers, kleine bouwwerken die je vanaf verschillende pleintjes een nieuwe blik op het rijke buurtleven bieden. De route van ZigZagCity leidt je nog dieper de wijk in, door smalle woonstraten met vele onverwachte plekken en eigenzinnige bewoners. Hier laten architecten, kunstenaars, ondernemers en locals je zien wat er achter de gevels schuilgaat.

Het centrale festivalpaviljoen is speciaal ontworpen en gebouwd voor ZigZagCity door 15 (inter)nationale studenten van de TU Delft. Het vormt een nieuwe ontmoetingsplaats in het wijkpark, waar bewoners en bezoekers elkaar kunnen treffen.

Tijdens het eerste en het laatste weekend organiseert het architectuurfestival speciale rondleidingen, openstellingen, optredens en verrassende ontmoetingen achter de voordeur. Samen zorgen ze ervoor dat je het gebied vanuit een heel ander perspectief ervaart.

Meer info - more information