Lezing / Debat

Architectuur in Nederland – thema avond

In Architectuur in Nederland. Jaarboek 2017/2018 beschrijft de redactie de belangrijkste ontwikkelingen die de Nederlandse architectuur momenteel beïnvloeden, zoals de herontdekking van de periferie van steden. Een verschuiving van de blik op de stad als epicentrum van economische activiteit naar het buitengebied dat de stad omringt.

Tijdens deze thema-avond ‘Het Buitengebied’ gaan we dieper in op de herontdekking van de periferie. In de projecten die in 2017 werden opgeleverd, staan natuurbeleving, cultuurhistorie, toerisme en recreatie centraal. Wat opvalt is de ruimte die in deze opgaven wordt geboden om te experimenteren met materialen en technieken. Hoe kan architectuur worden ingezet om geschiedenissen bloot te leggen, podia voor verhalen te creëren en landschappen ervaarbaar te maken?

Met bijdragen van o.a. de redactie van het Jaarboek Architectuur in Nederland, JaapJan Berg, Mark Minkjan en Korteknie Stuhlmacher Architecten. Onder leiding van Hilde Blank (o.m. voorzitter EFL Stichting).

Meer info - more information