Lezing / Debat

IABR – AANKEILEN! Energie | Autarkie

Onder de paraplu van IABR–2018+2020–THE MISSING LINK presenteert het Keilecollectief, bestaande uit Bekkering Adams architecten, GROUP A, De Urbanisten, HP architecten en Nieman raadgevende ingenieurs, iedere donderdag in juni AANKEILEN! Een vierdelige reeks lezingen, gesprekken en workshops over, door en met bedrijven gevestigd in het M4H-gebied in Rotterdam waarin op zoek wordt gegaan naar meer inzicht in de voorwaarden voor een succesvolle transitie van het gebied.

De voor transitie van het M4H-gebied relevante thema’s die ‘aangekeild’ worden zijn afval/recycling, energie/autarkie, water/voedsel en circulaire ontwikkeling. Per thema wordt iedere donderdag een lezing georganiseerd waarin verkend wordt welke kansen er liggen voor toekomstige ontwikkeling en wat de overgang van voormalig havengebied naar stadswijk betekent voor de ruimtelijke structuur en het karakter van het gebied.

Het thema dat op 14 juni aangekeild wordt is Energie/Autarkie. Overdag is al een workshop georganiseerd. In de avond volgen rondetafelgesprekken onder leiding van Bart Cosijn die met verschillende gasten en aan de hand van concrete voorbeelden praat over de mogelijkheden van Energie/Autarkie in het M4H-gebied, nu, en in de toekomst. Met Boris Hocks (Generation Energy/Posad), Jantien van den Berg (APPM), Peter Mensinga (Arup) en Sander van Schaik (P-A, Personal Architecture).

Toegang gratis, aanmelden verplicht via: www.iabr.nl/nl/event18_20/aankeilen-02a

Meer info - more information