Lezing / Debat

IABR – AANKEILEN! Water | Voedsel

Onder de paraplu van IABR–2018+2020–THE MISSING LINK presenteert het Keilecollectief, bestaande uit Bekkering Adams architecten, GROUP A, De Urbanisten, HP architecten en Nieman raadgevende ingenieurs, iedere donderdag in juni AANKEILEN! Een vierdelige reeks lezingen, gesprekken en workshops over, door en met bedrijven gevestigd in het M4H-gebied in Rotterdam waarin op zoek wordt gegaan naar meer inzicht in de voorwaarden voor een succesvolle transitie van het gebied.

De voor transitie van het M4H-gebied relevante thema’s die ‘aangekeild’ worden zijn afval/recycling, energie/autarkie, water/voedsel en circulaire ontwikkeling. Per thema wordt iedere donderdag een lezing georganiseerd waarin verkend wordt welke kansen er liggen voor toekomstige ontwikkeling en wat de overgang van voormalig havengebied naar stadswijk betekent voor de ruimtelijke structuur en het karakter van het gebied.

Het thema dat op 21 juni aangekeild wordt is Water/Voedsel. In de avond volgen rondetafelgesprekken onder leiding van Bart Cosijn die met verschillende gasten en aan de hand van concrete voorbeelden praat over de mogelijkheden van Water/Voedsel in het M4H-gebied, nu, en in de toekomst. Met Irene Pohl (Rebelgroup) is hoofdspreker. Overige gasten zijn Peter van Wingerden (Floating Farm), Erik Sterk (Voedseltuin) en Florian Boer (de Urbanisten).

Toegang gratis, aanmelden verplicht: https://www.iabr.nl/nl/event18_20/aankeilen-03a

Meer info - more information