Lezing / Debat

IABR – AANKEILEN! Gebiedsontwikkeling

Onder de paraplu van IABR–2018+2020–THE MISSING LINK presenteert het Keilecollectief, bestaande uit Bekkering Adams architecten, GROUP A, De Urbanisten, HP architecten en Nieman raadgevende ingenieurs, iedere donderdag in juni AANKEILEN! Een vierdelige reeks lezingen en workshops over, door en met bedrijven gevestigd in het M4H-gebied in Rotterdam, waarin op zoek wordt gegaan naar meer inzicht in de voorwaarden voor een succesvolle transitie van het gebied.

De voor transitie van het M4H-gebied relevante thema’s die ‘aangekeild’ worden zijn afval/recycling, energie/autarkie, water/voedsel en circulaire ontwikkeling. Iedere donderdag wordt er een lezing georganiseerd waarin verkend wordt welke kansen er liggen voor toekomstige ontwikkeling en wat de overgang van voormalig havengebied naar stadswijk betekent voor het gebied.

Het thema dat op 28 juni wordt aangekeild, is Circulaire Gebiedsontwikkeling. In de avond volgen rondetafelgesprekken onder leiding van Bart Cosijn die met verschillende gasten praat over de mogelijkheden van Circulaire Gebiedsontwikkeling in het M4H-gebied, nu, en in de toekomst. Met Maud Roukens (Goudasfalt), Bert Krikke (Directeur 4thecity), Willem Sulsters (Directeur Gebiedsontwikkeling Gemeente Rotterdam) en het team dat voor de IABR ontwerpend onderzoek uitvoert voor de Test Site M4H+, 1010au, Mariska Vogel & Ronald Van Der Heijden, Nadia Casabella en Ian Kuppens (1010au).

Toegang gratis, aanmelden verplicht: https://www.iabr.nl/nl/event18_20/aankeilen-03a

Meer info - more information