Festival

ZigZagCity 2018

Architectuurfestival ZigZagCity (9 t/m 24 juni) neemt je dit jaar mee op ontdekkingsreis door Rotterdam-West. In twee weken tijd leer je de unieke Rotterdamse stadswijken Oude Westen en Middelland van buiten én van binnen kennen.

When everybody zigs … zag!
We doorkruisen de buurt langs de nieuwste kluswoningen, voorbeelden van de roemruchte stadsvernieuwing uit de jaren ‘70 en ’80 en street art van internationale kunstenaars. Ondernemers vertellen hun verhaal, zoals de slager Freek Schell. Zijn slagerij is al generaties lang een begrip, de enige plek waar je vlees van alle delen van het dier kunt kopen, van kop tot staart. Voor ZigZagCity laten kunstenaars, ontwerpers en architecten zich inspireren door het gebied en plaatsen kunstwerken langs de route. Achter de ramen van woonhuizen en winkels laten kunstenaars als V&B, ArchitectuurMaken, Chantal van Heeswijk, Charlie Koolhaas en Joshua Thies hun werk zien. Je vindt deze verrassingen als je zigzaggend door de achterstraatjes de route van het festival volgt.

Exclusieve lezing door Francine Houben
Op de laatste dag van het festival geeft Francine Houben van Mecanoo Architecten een lezing over een voor haar bijzonder gebouw: de Kruispleinflat. Met het ontwerp won ze een ontwerpwedstrijd voor jongerenhuisvesting. Het werd het eerste project van architectenbureau Mecanoo dat inmiddels wereldwijd projecten heeft gerealiseerd. Speciaal voor ZigZagCity geeft ze een lezing op het dak van de flat.

Meer info - more information