Festival

Dag van de Architectuur Rotterdam 2018

De Dag van de Architectuur duurt in Rotterdam een heel weekend. Bekijk op zaterdag 16 en zondag 17 juni de stad zoals je die nog nooit gezien hebt. Ga picknicken in de tuin van het Chabot Museum, vaar over de Maas naar de Kop van Zuid of wandel door het Museumpark langs de opengestelde gebouwen. Luister naar verhalen uit het verleden van de stad, loop over de bouwplaats van nieuwe projecten en bekijk de plannen voor de toekomst.

Niet te missen, alleen tijdens de Dag van de Architectuur
• Het geheim van Montevideo; ga mee op een speurtocht door de machtige woontoren, voor
kinderen vanaf 6 jaar.
• Duik de kelder in; de brugwachter van de Erasmusbrug neemt je mee de diepte in naar de basculekelder en vertelt over alle techniek die nodig is om de brug op te halen.
• Beleef de verticale stad; boek een rondleiding door gebouwen van wereldberoemde
architecten zoals De Rotterdam van Rem Koolhaas.
• Nablijven en papierprikken; de conciërge van het legendarische gymnasium leidt je rond door de school en vertelt over het gebouw, de leraren en de leerlingen.
• Loodsen worden lofts: zet je bouwhelm op en breng een bezoek aan de bouwplaats van de Fenix Lofts onder leiding van Mei architects & planners.
• Wonen op grote hoogte: ervaar hoe bijzonder is om in een hoge torenflat te wonen. Bezoek de Red Apple en de 100Hoog, maar bekijk ook de nieuwste projecten in aanbouw in het maritiem district, zoals de bouwplaats van Up:Town.

Meer info - more information