Symposium

ECLAS Congres 2018, Gent

Van 9 tot 12 september 2018 houdt ECLAS (European Council of Landscape Architecture Schools) haar jaarlijkse congres in Gent (België). Dit jaar is de gastheer van het congres de School of Arts van Hogeschool Gent, meer specifiek de opleidingen landschaps- en tuinarchitectuur en landschapsontwikkeling en de onderzoekseenheid landschapsarchitectuur. Het congresthema van dit jaar is ‘Landscapes of Conflict’.

België is het perfecte gastland voor de conferentie dit jaar, omdat het congresthema ‘Landscapes of conflict’ naadloos aansluit bij de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog, een grootschalig conflict dat onder andere op Belgische bodem werd uitgevochten. Tijdens de conferentie gaan we op zoek naar een multi-disciplinaire benadering van het thema: welke argumenten, expertise, kennis en praktijken worden door landschapsarchitecten aangewend om conflicten in ruime zin te herkennen, te interpreteren en hoe gaan ze hier vervolgens mee om in hun ontwerpen? Op welke manier, wanneer en waar interveniëren ze in deze conflicten?

Op het programma staan alvast een reeks boeiende keynote sprekers: Natalie Jeremijenko, Matthew Powers, Bas Smets, Piet Chielens, Peter Vanden Abeele, Elke Rogge en Peter Swyngedauw. Daarnaast vindt een colloquium plaats voor doctoraatsstudenten en hun promotoren of toekomstige promotoren. Tot slot biedt het programma ook ruimte voor excursies in en rond Gent, maar ook richting Flanders Fields.

Meer info - more information