Tentoonstelling

Sluisbuurt Studies

Vanaf 7 september 2018 kun je bij Architectuurcentrum Amsterdam een indruk krijgen van deze nieuw te bouwen hoogstedelijke woonwijk in de Sluisbuurt Studies. Drie enorme maquettes van de Gemeente Amsterdam en de Academie van Bouwkunst Amsterdam vullen de galerieruimte aan de Prins Hendrikkade.

De Gemeente Amsterdam toont twee maquettes, een grote overzichtsmaquette (1:1000) waarop goed te zien is hoe de Sluisbuurt zich verhoudt tot de directe omgeving. Daarnaast is een kleinere maquette te zien (1:500), die het resultaat is van een studietraject van enkele maanden. De volgende bureaus zijn vertegenwoordigd: Arons en Gelauff architecten, BARCODE Architects, BOOM Landscape, BurtonHamfelt Urban Architecture, de Architekten Cie., Powerhouse Company, R U + P A rudy uytenhaak + partners architecten, Studioninedots en Urbanext Stedenbouw.

Ook de Academie van Bouwkunst Amsterdam volgt de plannenmakerij voor de Sluisbuurt op de voet. De stad Amsterdam vormt voor de studenten en docenten van de Academie een permanent laboratorium voor hun ontwerpopgaven. Afgelopen jaar werkten de studenten aan een ontwerp voor de Sluisbuurt. Iedere student kreeg een eigen kavel om een ontwerp te maken voo hun ontwerpopgaven. Afgelopen jaar werkten de studenten aan een ontwerp voor de Sluisbuurt. Iedere student kreeg een eigen kavel om een ontwerp te maken voor een woongebouw met respect voor de gemeenschap binnen het blok en met aandacht voor de omgeving.

Meer info - more information