Lezing / Debat

Lezing door Peter St John

Op 2 oktober hebben A+ en BOZAR het genoegen het Engelse bureau Caruso St John, curatoren van het Engelse paviljoen op de architectuurbiënnale van Venetië, uit te nodigen voor een lezing over hun werk.

Het architectenbureau Caruso St John werd in 1990 in Londen opgericht door Adam Caruso en Peter St John. Het Engelse bureau heeft sindsdien een gerichte architectuur ontwikkeld, waarin de context een cruciaal gegeven is, namelijk het vertrekpunt voor de vormschepping. De in de praktijk omgezette ideeën staan in onmiddellijke wisselwerking met de omgeving. De architecten grijpen hier zorgvuldig in. Ze valoriseren zowel de gevonden ruimte als de bescheiden, dagdagelijkse producten.

Vandaag is het bureau befaamd omwille van de hoge kwaliteit van zijn constructies. De architecten schenken veel aandacht aan de verfijning van details, en letten ook enorm op de materiaalkeuze. Het resultaat is een gesofisticeerde architectuur, steeds gevoelig afgestemd op de sfeer van de omgeving.

Het portfolio van het bureau telt diverse, gevarieerde projecten op het gebied van schaal én van programma, en omvat zowel renovaties als nieuwe constructies. Recent namen de Engelse architecten samen met het Brusselse bureau 51N4E in Brussel deel aan de wedstrijd voor de reconversie van de oude Citroëngarage tot museum voor hedendaagse kunst, en momenteel werken ze aan een woonproject aan het Antwerpse Falconplein.

Meer info - more information