Lezing / Debat

Wonen in de Verdichte Stad

Zoektocht naar innovaties in wonen

Amsterdam verdicht en verstedelijkt in rap tempo. De woningen worden duurder en kleiner. Tegelijkertijd wil Amsterdam een inclusieve stad zijn, en iedereen een plek bieden. Wat kunnen architecten en ontwikkelaars doen om dit vraagstuk het hoofd te bieden? Zijn de ontwerpers echt aan zet in dit probleem? Welke woonvormen zijn er nodig om het probleem aan te pakken en, beter nog, op te lossen? En hoe kunnen succesvolle innovaties grootschalig vervolg krijgen?

Tijdens de debatavond, georganiseerd door Architectuurcentrum Amsterdam in het vernieuwde Burgerweeshuis op 26 september, zullen we nieuwe en gerealiseerde concepten de revue laten passeren en het debat aangaan over de toepassing en noodzaak van de innovaties.

Voor de invulling van de avond hebben we een oproep gedaan aan alle innovatieve architecten, opdrachtgevers en ontwikkelaars om nieuwe woontypologie├źn, nieuwe concepten of technische innovaties in te sturen die een antwoord bieden aan de druk op de woningmarkt. Indienen kan nog t/m 31 augustus. De selectie voor de avond wordt begin september gemaakt.

Met dank aan onze partner BPD Ontwikkeling BV.

Meer info - more information