Excursie

Dagexcursie AFFR

Van 10 t/m 14 oktober vindt in Rotterdam het Architectuur Film Festival plaats. Vanuit het Architectuurcentrum organiseren we een dagexcursie naar Rotterdam waar we na een rondleiding over de Kop van Zuid en Katendrecht twee films op het festival zullen bekijken.

Programma (tijden worden later bekend gemaakt)
We vertrekken vanuit Nijmegen naar Rotterdam met de bus. Tijdens de reis wordt er informatie gegeven over de relatie tussen architectuur en film. In Rotterdam krijgen we een rondleiding over de Kop van Zuid en Katendrecht. Daarna geeft architect en filmmaker Jord den Hollander een inleiding op de twee films die we gaan bekijken op het Architectuur Film Festival Rotterdam. De titel van de films blijft nog even geheim.

Architectuur Film Festival Rotterdam
Het thema van AFFR 2018 is ‘Building Happiness’. We leven in een tijd van hoogconjunctuur: er wordt weer op grote schaal gebouwd, ontwikkeld en gespeculeerd; klinkende groeicijfers zijn de norm. De toeristenindustrie draait op volle toeren en steden met aansprekende architectuur worden overspoeld door een miljoenenpubliek. Ondertussen groeit het besef dat ons vooruitgangsdenken niet meer is los te zien van destructieve neveneffecten: klimaatverandering, sociale ongelijkheid, culturele conflicten en terreur. Is het maakbaar geluk en de leefbare stad slechts voor een klein deel van de wereldbevolking bereikbaar of liggen er kansen voor iedereen?

Meer info - more information