Festival

Brussels Biennale of Modern Architecture

De derde editie van de Brussels Biennale of Modern Architecture stelt architectenwoningen uit de periode 1918-1972 open voor het publiek, en biedt een lezing en filmvoorstellingen aan.

Elke zaterdag van oktober worden 4 à 5 woningen opengesteld met rondleidingen in het Nederlands, Frans en Engels. Op zondag worden bezoeken georganiseerd in Kanal of CIVA. Op dinsdag worden er films getoond en een lezing georganiseerd.

Interieurrondleidingen
Tijdens de interieurrondleidingen geeft niet alleen de gids, maar ook de huidige eigenaar (al dan niet één van de kinderen van de oorspronkelijke architect) uitleg. Heel uniek worden de ontmoetingen met de architecten die je persoonlijk zullen ontvangen: Lucien-Jacques Baucher, Jan Fellemans en Lucien en Simone Kroll. Tot slot wordt in de woningen Lenglet, van de Velde en Strebelle ook aandacht besteed aan de architectuur van de tuin.

Lezing, films en bezoeken aan CIVA en Kanal
De Brussels Biennale of Modern Architecture omvat echter meer dan rondleidingen in woningen. De start van deze Biënnale kondigt zich aan met de lezing ‘The architect’s house: more than a home’ door Linsy Raaffels, gevolgd door filmvoorstellingen, unieke archief- en tentoonstellingsbezoeken in CIVA en de mogelijkheid om het iconische voormalige Citroëngebouw, nu Kanal, met haar toekomstperspectieven te ontdekken.

Meer info - more information