Lezing / Debat

AANKEILEN! 2e editie | Verbinding

De transitie van M4H in lezing, debat en dialoog

In AANKEILEN! 2e editie worden op 4 donderdagavonden relevante thema’s ‘aangekeild’. En gaan we op zoek naar inzicht in de voorwaarden voor een succesvolle transitie van het M4H-gebied Rotterdam, aan de hand van de volgende thema’s: TOEKOMST (4 oktober), IDENTITEIT (11 oktober), VERBINDING (18 oktober) en ONTMOETING (25 oktober). Elke avond schuiven vier sprekers aan om op het thema in te gaan. Nieuwsgierigheid en interesse in elkaars mening staan hierbij voorop.

De derde avond gaan we in op de Verbinding. We beginnen met een presentatie van Jeroen den Uyl, partner bij Twynstra Gudde. Hij doet onderzoek naar hoe de gemeenschap sterker te maken. Daarna gaan we in gesprek met Gabrielle Muris (Erfgoed Werkspoor Utrecht, RDM-Campus), expert op het gebied van nieuwe werk- en leeromgevingen in voormalige industriële gebieden en ondernemer Bas van den Berg, co-founder Keilewerf 1 en 2, beide in M4H. Tot slot horen we van Bas Goedendorp van West Practice hoe zij erin slagen om in co-creatie een hechte gemeenschap te creëren.

In AANKEILEN! IABR 2018-2020, werd duidelijk dat om grote maatschappelijke doelen te halen we allemaal mee moeten doen. Maar hoe krijg je iedereen mee? Hoe bouw je een succesvolle community op? En hoe ken je waarde toe aan de inzet van burgers en ondernemers in het gebied? AANKEILEN! 2e editie agendeert deze onderwerpen en zoekt naar verbinding met betrokken partijen in het M4H.

Meer info - more information