Lezing / Debat

AANKEILEN! 2e editie | Ontmoeting

De transitie van M4H in lezing, debat en dialoog

In AANKEILEN! 2e editie worden op 4 donderdagavonden relevante thema’s ‘aangekeild’. En gaan we op zoek naar inzicht in de voorwaarden voor een succesvolle transitie van het M4H-gebied Rotterdam, aan de hand van de volgende thema’s: TOEKOMST (4 oktober), IDENTITEIT (11 oktober), VERBINDING (18 oktober) en ONTMOETING (25 oktober). Elke avond schuiven vier sprekers aan om op het thema in te gaan. Nieuwsgierigheid en interesse in elkaars mening staan hierbij voorop.

De laatste avond heeft als thema Ontmoeting. Hoe zorgen we dat we elkaar ontmoeten? Niet alleen in onze directe omgeving maar ook daarbuiten? Met Koen Westhoff (Rebel Groep) gaan we in gesprek over hoe we waarde toekennen aan de community. We spreken met Joep van Lieshout (AVL), over de toekomst van M4H. We verkennen met Thijs van Spaandonk (Cloud Collective, Bright en hoofd Stedenbouw Academie van Bouwkunst R’dam), hoe we ruimte kunnen ontwerpen voor ontmoeting. Tevens schuift Jaap Peters van Lab op Straat aan tafel.

In AANKEILEN! IABR 2018-2020, werd duidelijk dat om grote maatschappelijke doelen te halen we allemaal mee moeten doen. Maar hoe krijg je iedereen mee? Hoe bouw je een succesvolle community op? En hoe ken je waarde toe aan de inzet van burgers en ondernemers in het gebied? AANKEILEN! 2e editie agendeert deze onderwerpen en zoekt naar verbinding met betrokken partijen in het M4H.

Meer info - more information