Tentoonstelling

Graduation Show 2018

Op vrijdag 2 november om 17u opent de Graduation Show van de Amsterdamse Academie van Bouwkunst met de afstudeerprojecten van de Masters in Architectuur, Stedenbouw en Landschapsarchitectuur. De afstudeertentoonstelling vindt plaats in de nieuwe werkplaats van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, gelegen op het Marineterrein.

Op zaterdag 3 november zullen alumni Philomene van der Vliet en Jan Maas (BOOM Landscape) de jaarlijkse Kromhoutlezing verzorgen.

De finissage van de tentoonstelling, zondag 4 november, gaat gepaard met de bekendmaking van de nominaties voor ArchiprixNL door juryvoorzitter en directeur van de Academie, Madeleine Maaskant. Daan Roggeveen, de visiting critic, zal reflecteren op de afstudeerprojecten 2017-2018. De publieksprijs voor het beste afstudeerproject wordt ook uitgereikt.

De afstudeertentoonstelling, gecureerd door Bruno Vermeersch en Michiel Zegers, draagt het thema Waste No More. Zij vragen hiermee aandacht voor de rijkdom van maquettes, schetsen en andere materialen die in de loop van het ontwerpproces vaak verloren gaan.

Meer info - more information