Lezing / Debat

Duurzame toekomst Nieuwe Haagse School

In het Dalton, een van de meest karakteristieke gebouwen van Nieuwe Haagse School architect Co Brandes, vindt het symposium plaats over een duurzame toekomst van de Nieuwe Haagse School. Welke kenmerken maken deze expressieve en stoere architectuurstijl zo bijzonder? En hoe gaan we in de toekomst om met deze erfenis?

De architectuurstroming Nieuwe Haagse School (NHS) bestaat 100 jaar en weet met haar strakke lijnen en robuuste gemetselde volumes nog steeds veel Hagenaars aan te spreken. Om die reden heeft het projectteam NHS tijdens dit jubileumjaar in kaart gebracht waarom de architectonische en stedenbouwkundige principes zo populair zijn. In zijn boek Hoe behouden we de komende 100 jaar het karakter van de Nieuwe Haagse School? ‘100 jaar Nieuwe Haagse School’ legt projectteamlid Marcel Teunissen verbanden tussen het verleden en het heden. Daarnaast is er ook veel belangstelling voor de architectuurwandelingen en de expositie. Nu het belang van de Nieuwe Haagse School voor de identiteit van Den Haag is aangetoond en omschreven willen we, aan het eind van dit jubileumjaar, de vraag opwerpen op welke manier het culturele erfgoed van de Nieuwe Haagse School in komende 100 jaar behouden kan blijven.

Op zondagmiddag 16 december presenteert het projectteam in samenwerking met uitgeverij nai010 een nieuw boek van Kees Rouw over Co Brandes, de bouwmeester van de Nieuwe Haagse School. Tijdens de boekpresentatie wil ons projectteam graag vooruit kijken naar de komende 100 jaar.

Meer info - more information