Excursie

Pasklaar: The New Farm

Na een architectenselectie kreeg Corine Keus Architect in november 2016 opdracht voorde transformatie van het voormalige Philips gebouw aan de Fruitweg in Den Haag. Op 18 december kun je deelnemen aan de rondleiding en geeft Corine Keus een toelichting over alle ingrepen aan de gevel en het interieur.
Het gebouw is eind jaren ’50 ontworpen door Architect Dirk Roosenburg voor de productie van Telecom apparatuur. Het gebouw kenmerkt zich door de robuuste betonconstructie met een kolommenstructuur met overspanning van 7,5 M en een verdiepingshoogte van 5 M, daarnaast zijn de twee gevels één van de eerste vliesgevels die in Nederland werden gerealiseerd.

Het gebouw gaat de komende jaren ontwikkeld worden als innovatief centrum voor voedselproductie en voedselbewustzijn. Verschillende innovatieve bedrijven die zich richten op de ontwikkeling van technieken en technologieën op het gebied van voedselproductie zullen zich vestigen in het gebouw. Daarnaast zal er ook ruimte zijn voor startende ondernemingen op de 1e verdieping en een restaurant met markt op de begane grond.

Meer info - more information