Excursie

Pasklaar: transformaties Boekhorststraat

Deze maand ben je op dinsdag 19 februari welkom bij twee transformatieprojecten in de Boekhorststraat. Het ene project betreft de transformatie van het eerste Vroom & Dreesman warenhuis naar woningen en het andere project betreft de herbestemming van het oude Broekenhuispand naar De Boomhuttenclub en woningen.

In 1903 is het pand aan de Boekhorststraat 107 als het eerste warenhuis van de Vroom & Dreesman in Den Haag gebouwd. De laatste jaren heeft het statige pand door leegstand en diverse verbouwingen echter zijn glans verloren. In 2014 is architectenbureau Studioschaeffer gevraagd om een ontwerp te maken voor de renovatie en transformatie van deze locatie, met als voornaamste doel het herstellen van de oude glorie van het pand en het terugbrengen van levendigheid in de straat.

De herontwikkeling van het voormalige Broekenhuis-pand door GeusebroekVerheij architecten is onderdeel van een brede kwaliteitsimpuls voor de Stationsbuurt – Oude Centrum in Den Haag. Met de kwaliteitsimpuls wordt het verloederde pand aan de Boekhorststraat gerenoveerd en de leefbaarheid in de buurt vergroot. Er worden vijf appartementen en een horeca gelegenheid gerealiseerd. De horeca gelegenheid is een initiatief van Kim en Raban, die met De Boomhuttenclub de uitgeschreven prijsvraag wonnen. De Boomhuttenclub verenigd een koffiebar voor volwassenen met een speelplek voor kinderen

Meer info - more information