Lezing / Debat

Johansen Skovsted Arkitekter (DK)

Lezing in de reeks Auditorium 18/19 over Architectuur & Materie
In STUK is dinsdag 19 maart het Deense architectenbureau Johansen Skovsted Arkitekter te gast dat fundamentele architecturale waarden wil combineren met hedendaagse bouwprocessen en materialen.

Ze ontwerpen objecten en gebouwen die zich laten inspireren door primordiale vormen. Vernaculaire architectuur en anonieme, industriële constructies hebben een belangrijke invloed op hun werk. Daarmee gaat een sterke aandacht voor het lokale gepaard. Niet alleen gaan ze met groot respect om met de eigenlijke context van de bouwplaats, ze tonen ook interesse voor lokale bouwmethodes. Bovendien trachten ze steeds via hun ingrepen de plek zelf te versterken in zijn eigenheid en de identiteit uit te diepen.

Johansen Skovsted Arkitekter beschouwen architectuur als een existentieel gegeven. Het gaat over het vinden van een plek in de wereld, een thuis en over het maken van een podium voor menselijke interacties. Zij zien architectuur als een medium om te spelen met landschappen, gebouwen en steden en de hele geschiedenis die daarmee samengaat.

Johansen Skovsted Arkitekter is opgericht door Søren Johansen en SebasLan Skovsted. Het bureau is gevestigd in Kopenhagen.

Meer info - more information