Lezing / Debat

Brunch Talk Alessandra Covini

Op zondag 17 maart 2019 organiseert TAAK een Brunch Talk van Studio Ossidiana: Alessandra Covini en Giovanni Bellotti. Tijdens hun talk getiteld ‘Twenty One Islands For Amsterdam’s Future’ vertellen Covini en Bellotti over hun praktijk met een focus op Amsterdam Allegories, het ontwerpvoorstel voor het Sixhaven-gebied in Amsterdam-Noord waarmee Covini de Prix de Rome Architectuur 2018 won. Hierbij gaan zij dieper in op het onderzoek en de ideeën achter het project, en delen zij hun opvattingen over de publieke ruimte in Amsterdam.

Het ontwerpvoorstel bestaat uit een surreëel publiek waterpark van 21 eilandjes die, elk met een eigen functie en betekenis, uitdagen tot activiteit, ontdekking en transformatie. TAAK heeft samen met NDSM-werf, Nieuw Dakota en de André Volten Stichting het initiatief genomen Amsterdam Allegories in Amsterdam-Noord te presenteren in de context van Social Capital, het meerjarige kunstprogramma waarbinnen kunstenaars worden uitgenodigd om kritisch te reflecteren op de snel veranderende stad.

Van 16 tot en met 24 maart is in Villa Volten, in het poortgebouw van het voormalige Asterdorp in Amsterdam-Noord, een presentatie te zien van Amsterdam Allegories. De tentoonstelling in Villa Volten vormt de opmaat tot een verkenning van de mogelijkheden om daadwerkelijk enkele context-specifieke eilanden te realiseren aan de IJ-oevers in Amsterdam-Noord.

Met dank aan: Mondriaan Fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Meer info - more information