2e Architectentafel 2024

Lezing / Debat

Kevin Dekker
Op woensdag 26 juni zal Kevin Dekker de tweede Architectentafel inleiden. Architectenbureau ARCHIKON – aangenaam doordacht heeft, in samenwerking met drie andere Zeeuwse partijen, het modulaire HIVE-concept ontwikkeld. “Modulair bouwen biedt aanzienlijke voordelen in termen van bouwsnelheid, gebruik van (biobased) materialen, transport vermindering en weersinvloeden tijdens de bouw. Maar welke bouwkundige grenzen stelt deze bouwmethode en hoe moet je als ontwerper anders gaan nadenken?”

Aan de hand van dit concept belicht hij het profijt van modulaire bouw, belicht hoe je als architect hier verschillende woningtypes mee kan ontwerpen en bespiegelt over hoe modulaire bouw een architecturale kwaliteit kan bieden voor de bebouwde omgeving in Zeeland.

Architectentafels 2024
CBK Zeeland en het Zeeuws Architectenplatform organiseren elk jaar, met steun van de BNA, een serie architectuurlezingen. Ze dienen ter informatie en inspiratie voor de Zeeuwse ontwerp-gemeenschap. De uitkomsten worden doorgegeven aan overheids- en/of markt- en/of industrie-partners. Het thema dit jaar is ‘Industrieel en Biobased Bouwen’. We presenteren een serie met beleidsmakers, ontwerpers en opdrachtgevers die allen reeds stappen zetten in deze ontwikkelingen.

Hartelijk welkom!
Datum: woensdag 26 juni van 17.00 tot 19.00 uur.
Locatie: CBK Zeeland, Balans 17 Middelburg
gratis toegang, borrel na afloop

Meer informatie