A tot Z-debat

Lezing / Debat

Het is een mooi gegeven dat zowel Amsterdam-Noord als de Zaanstreek al eeuwenlang hun karakter ontlenen aan het ‘maken’. Hoe gaan we dit diep verankerde kenmerk herkenbaar houden in het nieuwe wonen en werken in dit gebied? Welke verhalen gaan we ophalen waardoor die karakters getypeerd worden en welke nieuwe verhalen zullen er door de verbinding ontstaan? Moderator van het A tot Z-debat is Leontine de Koning.

Inloop vanaf 19:00 uur met een verhalenmarkt, waar mensen die kleur geven aan hun gebied, hun verhaal vertellen. Het publiek loopt rond, haalt verhalen op en wordt uitgedaagd inbreng te geven. De verhalenvertellers zijn Bas Kinsbergen (Stichting bij BIND), Cyril Stom (Maakgemeenschap De Hoop), Camiel du Saar (architect), Walter Benecke (Benecke), en anderen. Vervolgens delen we de bevindingen met de zaal.

Daarna volgen twee plenaire presentaties over het thema verbinding. De sprekers zijn Jeroen Atteveld van Heren 5 architecten over het onderzoek ‘Superplinten’ en Richard Koek en Jan van Grunsven van Rijnboutt over het onderzoek ‘Werk’, over het behoud van bedrijvigheid in steden. Afsluitend gaan we in debat met de zaal.

Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met Arcam.

29 september, 19:00 – Maakgemeenschap De Hoop – Barndegat 6-8 – Zaandam

Meer informatie