Abe Bonnema Lezing 2019 door Bas Heijne

Lezing / Debat

De Abe Bonnema Lezing is een initiatief van de ir. Abe Bonnema Stichting en wordt jaarlijks gehouden tijdens de prijsuitreiking van de Abe Bonnema Prijs.

De themalezing door Bas Heijne gaat vooraf aan de bekendmaking van de winnaar van de Abe Bonnema Architectuurprijs 2019. Het programma omvat tevens presentaties door de vier genomineerde architecten en de openbaarmaking van het juryrapport.

Bas Heijne is schrijver, vertaler en essayist. Hij schrijft columns en essays voor NRC Handelsblad. Heijne studeerde Engelse Taal en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij vertaalde werk van Evelyn Waugh, E.M. Forster en Joseph Conrad. In 1983 debuteerde hij met de roman Laatste woorden. Andere bekende essays van zijn hand zijn Onbehagen – nieuw licht op de beschaafde mens (2016) en Staat van Nederland, een pleidooi (2017). Aan Bas Heijne werd de P.C. Hooft-prijs 2017 toegekend, voor zijn beschouwend proza. De jury roemde hem als ‘een schrijver met een bijzondere positie als columnist en essayist, die over een enorme verscheidenheid aan actuele onderwerpen en kwesties schrijft’.

Toegang gratis. Aanmelden voor de prijsuitreiking en lezing via de website van de Abe Bonnema Prijs.

Meer informatie