AFFR

Festival

AFFR – het Architectuur Filmfestival Rotterdam – is hét filmfestival voor iedereen die zich bezig houdt met de stad, architectuur en de gebouwde omgeving. Het festival programmeert een brede selectie documentaires en speelfilms, van niet eerder vertoonde architectenportretten tot filmklassiekers, van shorts over de stad tot documentaires over bredere maatschappelijke thema’s. Films op AFFR worden begeleid door inleidingen, lezingen en debatten, om zo meer diepgang te bieden, discussies op gang te brengen en bezoekers een ander perspectief te bieden.

AFFR is daarmee interessant voor architecten en stadsmakers, maar ook voor filmmakers en filmliefhebbers. Én AFFR is er voor iedereen die zich betrokken voelt bij het debat over de gebouwde omgeving, het klimaat, de leefbaarheid, de politiek en de stad. Het festival gaat namelijk over datgene waar iedereen dagelijks mee te maken heeft: de door mensen vormgegeven wereld.

Na vijftien edities is AFFR uitgegroeid tot het grootste filmfestival ter wereld over stad en architectuur. Dit jaar vindt het festival plaats van 9 tot en met 13 oktober, in LantarenVenster en Theater Rotterdam/Schouwburg – én jaarrond op verschillende locaties in Rotterdam en daarbuiten.

Meer informatie