Architectentafel 4

Lezing / Debat

Op 22 november zal Leo ten Wolde de vierde Architectentafel inleiden. Het ontwerp en de lopende uitvoering van hun project aan de kust van Middelkerke zal het onderwerp zijn. Dit ontwerp van een evenementengebouw en de 4.500 m2 promenade staan straks op een zeewering van 3.000 m2 stempelbeton, 153 keer- en stormmuren, berekend op 1.000 jaar stormrisico. Ambitie voor de ontwikkeling van de badplaats, in de vorm van architectonische moed, stuit hier op hele concrete natuurkrachten die op lange termijn overwogen moeten worden. Hoe beantwoord dit aan de ontwikkeling van Middelkerke?

Patricia van den Berge, de getuige dit jaar, en het publiek zullen daarna ingaan op haar inzichten en suggesties om samen werkbare uitgangspunten voor architectonisch ontwerp te formuleren.

Leo ten Wolde is projectarchitect bij architectenbureau ZJA, een bureau dat met haar optimistische ontwerpen de omgeving vanuit een menselijk en ecologisch oogpunt kwalitatief wil verbeteren, door samen te werken en voortdurend onderzoek te doen naar nieuwe methoden en materialen.

22 november, 17:00 – 19:00 – CKB Zeeland, Middelburg

Meer informatie