Architect’s perspective on CO2-reduction

Lezing / Debat

Nu we wereldwijd de warmste maanden juni en juli hebben meegemaakt sinds de weerberichten worden vastgelegd, is de urgentie om klimaatverandering tegen te gaan letterlijk tastbaar. Het is van essentieel belang voor de bouwsector om inzicht te krijgen in de huidige CO2-uitstoot en het potentieel voor vermindering of zelfs opslag in klimaatpositieve projecten. Welke methoden gebruiken architecten om CO2 te berekenen? Hoe wordt hun rol ten opzichte van andere belanghebbenden (opnieuw) gedefinieerd?

Na drie jaar grondig onderzoek naar de rol van en relatie tussen CO2 en architectuur, presenteert architectenbureau MVRDV hun berekeningsrichtlijnen en wat deze kunnen betekenen voor architecten die met hun werk impact nastreven. De architecten van GROUP A, Urban Climate Architects en la-di-da plaatsen deze uitdaging in de basis van hun ontwerppraktijk. De sprekers nemen je mee in hun reis naar CO2-reductie van hun projecten en delen hoe zij hun rol in de bouwsector zien.

Hoe bereik je een fundamenteel begrip van carbon based design in een tijd waarin elk gebouw, elke ton CO2 en elke seconde telt? Hoe kom je op tijd van input naar output om een significant verschil te maken in de CO2-reductie van projecten? Welke rollen zien de teams voor de architect in het traject om carbon based design te laten werken en op welke schaal? Deze vragen komen aan bod in het debat ‘Architects, let’s calculate and act on CO2 reduction!’ dat gemodereerd zal worden door Geert Maarse.

Meer informatie