As Found. Experiments in Preservation

Tentoonstelling

Naar aanleiding van het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie organiseert het Vlaams Architectuurinstituut in samenwerking met Flanders House en Europe House in Londen een tentoonstelling over architectuur van Vlaamse en Brusselse architecten.

TENTOONSTELLING
Wat zijn de maatschappelijke troeven van een bouwsector die zich toespitst op het transformeren van bestaande gebouwen? In As Found toont het Vlaams Architectuurinstituut aan de hand van acht experimentele Belgische voorbeelden het enorme potentieel van bouwen met wat er al is.

De tentoonstelling toont niet enkel het eindresultaat, maar vooral ook het ontwerpproces en de soms zeer uiteenlopende betrokkenen. Elk project wordt geïllustreerd aan de hand van vooronderzoeken, tekeningen, foto’s en postkaarten zoals de curatoren ze aantroffen bij de ontwerpbureaus. Met de tentoonstelling wil het Vlaams Architectuurinstituut architecten, beleidsmakers, gebruikers, financiers en opdrachtgevers inspireren om nieuwe paden te bewandelen in de omgang met ons bestaand patrimonium.

Meer informatie