BAI PRAAT OVER THE GREEN VILLA

Lezing / Debat

Het Bosch Architectuur Initiatief organiseert op donderdag 28 november een informele bijeenkomst voor architecten, ontwerpers, stadsontwikkelaars en geïnteresseerde professionals. Thema deze middag: The Green Villa, over gevelloos bouwen en innovatief ontwikkelen. Gasten: Gijs Rikken (MVRDV), Joey van Niftrik (Stein) en Theobert van Boven (Van Boven Architecten).

Tijdens BAI PRAAT zullen ze toelichten hoe zij hun experimentele ontwikkelprojecten initiëren en innovatie mogelijk maken. Welke randvoorwaarden zijn er nodig om een succesvol en haalbaar project te realiseren? Welke uitdagingen komen zij tegen? Welke rol speelt de overheid daarin?

Bovendien lichten zij hun onderzoeken naar groene gevels en gebouwen toe; zoals dat van MVRDV en The Why Factory naar The Green Dip, waarin onder andere kritisch werd gekeken naar ‘groen’ als verkoopstrategie en de verschillende waarden die groene gevels vertegenwoordigen. De sprekers leggen uit hoe zij deze kennis gebruiken bij opgaven zoals The Green Villa in Sint-Michielsgestel. En bekijken met de aanwezigen welke mogelijkheden er zijn voor dit soort oplossingen in een historische stad als Den Bosch.

Na de presentaties is er vanzelfsprekend weer alle ruimte voor een borrel, kennismaking en ideeënuitwisseling met vakgenoten.

Meer informatie