Bezoek Paardenkliniek Equinox, Kasterlee

Excursie

AR-TUR zet vier maal per jaar een bijzonder architectuurproject uit de Kempen in de kijker. Op 19 juni kan je deelnemen aan een rondleiding in paardenkliniek Equinox waarin ontwerper en opdrachtgever tekst en uitleg geven.

Het ontwerp van osar architects vertrekt van een duidelijke oriëntatie voor zowel de artsen als de paardeneigenaars. Zo worden loopafstanden geminimaliseerd en is het voor de eigenaars meteen duidelijk waar ze terecht kunnen met hun paard. Alles werd zowel compact als logisch opgebouwd en iedere ruimte werd prikkelarm ingericht. In de operatiekamer zorgt een insnijding in het zadeldak voor een zenitale lichtinval. Naast alle gespecialiseerde voorzieningen van de kliniek zoals onder andere een klinisch labo, onderzoeksruimten, een sterilisatieruimte en recoveryboxen vind je op de bovenverdieping ook een meekijkruimte met een inkijk in het operatiekwartier.

Els Kuypers – architect bij osar – geeft samen met Tuur Vangroenweghe – dierenarts bij Equinox – tekst en uitleg over het ontwerp van de paardenkliniek waar niet alleen de zorg van de dieren maar ook het opvangen en geruststellen van de eigenaars centraal staan.

Van harte welkom op woensdag 19 juni voor een rondleiding in dit unieke project!

Meer informatie