BNA Knowhow lezing Bouwen met hout

Lezing / Debat

Bouwen met hout heeft de toekomst. De toepassingsmogelijkheden van hout in de bouwindustrie lijken schier oneindig en nog altijd volgen de technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo op. Het inzetten van gecertificeerd hout en houtproducten als bouwmateriaal is de eerste stap op weg naar duurzame gebouwen. Door de toepassing van gecertificeerd hout wordt meegeholpen aan het tegengaan van klimaatverandering, aan verhoogde opname van CO2 door de bossen en aan het voorkomen van ontbossing. Daarnaast is gecertificeerd hout door de hernieuwbaarheid en goede herbruikbaarheid een ideaal circulair bouwmateriaal.
Tijdens deze lezing zullen Pablo van der Lugt en Atto Harsta spreken over duurzaamheid, gezondheid en de diversiteit aan mogelijkheden met hout, en dan met name op het gebied van de laatste ‘Mass-Timber” ontwikkelingen, zoals Cross Laminated Timber (CLT), Laminated Veneer Lumber (LVL), Glued Laminated Timber (Glulam). Hout is hierdoor een serieuze vervanger voor beton en staal.

Toegang is gratis. De publieksopstelling tijdens de lezing is met inachtname van 1,5 meter-afstand. Vanwege beperkte plekken aanmelden vóór 17 september 2020 via: haaglanden@lokaal.bna.nl

Meer informatie