Botsingskansen Haagse Markt en Zee

Lezing / Debat

Platform STAD onderzocht deze vraag in de STADverkenning ‘Botsingskansen – samen leven in stadsstraten’. Het onderzoeksteam presenteert tijdens het STADgesprek op 23 januari principes voor versterking van de route tussen zee en Haagse Markt.

Een andere blik op segregatie

Het onderzoeksteam met Ivan Nio (NIO Stedelijk Onderzoek en Advies), Edwin Sandthagens (Buro Sant en Co), Esther Geradts (Programmamaker bij RAP en SOZA) en Harmen van de Wal (Krill-o.r.c.a.) maakte een uitgebreide analyse van het gebied tussen de Haagse Markt en het Energiekwartier.
Ook interviewden zij ondernemers zoals de uitbater van koffiehuis Arari op het ‘plein van de verbinding’. Het team formuleerde vervolgens principes voor kleine en grote ingrepen in de publieke ruimte. Hiermee ontstaat meer verblijfskwaliteit en een doorgaande route voor fietsers. Bestaand programma wordt beter zichtbaar gemaakt. Het STADgesprek vindt plaats in de Julianakerk in Transvaal, een van de interessante plekken in dit gebied.

Jos Gadet (hoofdplanoloog gemeente Amsterdam), Elbert Arens (PosadMaxwan), Pieter van der Heijde (Bureau Stedelijke Planning) reflecteren op de uitkomsten van de STADverkenning ‘Botsingskansen – samen leven in stadsstraten’.

De STADverkenning wordt mede mogelijk gemaakt door: Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Meer informatie