Bouwen met Delft | SLOTCEREMONIE

Festival

D.B.S.G. Stylos – de studievereniging van Bouwkunde aan de TU Delft – viert dit jaar haar 125ste verjaardag. Er vinden gedurende het jaar verschillende activiteiten plaats vanwege dit 25ste lustrum.
Naast de evenementen die georganiseerd zijn voor bouwkunde- en TU-studenten, wil Stylos met het project ‘Bouwen Met Delft’ zeven dagen lang haar lustrum vieren met alle inwoners van Delft. Voor ´Bouwen met Delft´ nodigt Stylos de Franse kunstenaar Olivier Grôssetete uit. Olivier Grôssetete is de bedenker van het sociale project ‘The Participative Monumental Construction’. Hiervoor ontwerpt hij grote kartonnen bouwwerken, welke met alleen mankracht in elkaar gezet worden.
Gedurende een week vinden er workshops in de stad plaats, waarbij de benodigde ‘kartonnen dozen’ gemaakt worden. Onder leiding van Olivier en zijn team zal het bouwwerk door ruim 200 deelnemers gebouwd worden.
Het sociale karakter van het project laat de inwoners, met elk een andere achtergrond, samenkomen tijdens de workshopreeks. Door met elkaar de bouwonderdelen te maken, werken ze mee aan het kunstwerk. Zo werken wij samen toe naar het absolute hoogtepunt van de week: het bouwen van het gigantische kartonnen bouwwerk. ‘Bouwen Met Delft’ brengt zo de Delftenaren samen!
Op 10 mei zullen we gezamenlijk ons bouwwerk omvergooien en sluiten hiermee onze fantastische week onder het genot van een hapje, een drankje en muziek!

Meer informatie