CASA Actueel: Hemel & Hel

Lezing / Debat

Van Eusebiuskerk tot Moerriool

Arnhem hoog! Onze stad was al kampioen in de herbestemming van verweesd vastgoed, maar na alle leegstaande kantoren, moeten nu ook de Arnhemse kerken eraan geloven.
Zo vormt de Walburg de tijdelijke herberg van Museum Arnhem, dat hier actuele kunst en Arnhems talent exposeert. De Lutherse kerk is omgetoverd tot ‘Bizar Bazar’, een hotel-restaurant en bazaar ineen, dat lijkt weggelopen uit Duizend-en-een-nacht. En in het Gulden Hart, voorheen de Heilig Hart, kun je nu niet alleen terecht voor je geestelijk heil, maar ook voor je fysieke noden.

Als kers op de taart staat de Eusebiustoren na een decennium in de steigers weer te stralen als nooit tevoren en liggen er ambitieuze plannen om aan Arnhems voornaamste monument voor geschiedenis en kunst nieuw elan te geven! Torenhoge ambities spreken ook uit het winnende plan van ABC Vastgoed en Venhoeven CS voor Podium26, dat als microstad tussen Pathé en Arnhem CS gaat verrijzen. Tot slot dalen we af naar de onderwereld voor het verhaal over de restauratie van Arnhems antieke hoofdriool, de ‘Nachtgracht’.

Tijdens de CASA-avond op dinsdag 9 april worden deze spraakmakende nieuwe plannen en projecten gepresenteerd. Met bijdragen van: KRAFT architecten (De Kerk), Ruud-Jan Kokke (Bizar Bazar), Strategie Architecten (Gulden Hart), Meike Verhagen, Peter Koelewijn & Esther Lipsch (Eusebius), ABC Vastgoed & Venhoeven CS architecture + planners (Podium 26) en Erik Laurentzen (gemeente Arnhem).

Meer informatie