Case Design. The Craft of Collaboration

Tentoonstelling

Ze is opgebouwd rond objecten, tekeningen, modellen, mock-ups, stalen, foto’s en verhalen die de architecten verzamelden tijdens het bouwproces van de Avasara Academie, een residentiële school voor jonge vrouwen in Pune, India.

De tentoonstelling was voor het eerst te zien op de Architectuurbiënnale van Venetië in 2018. Ondertussen is ze verrijkt met nieuwe artefacten uit een interieur-project in Mumbai, een wateropvanghuis en een eco-resort in boetiekstijl in Zanzibar, een boerderij in Kamshet (India), en meubels, lampen en objecten die deel uitmaken van de Casegoods-productfamilie.

The Craft of Collaboration vertelt het verhaal van collectieve betrokkenheid, het interactieve proces en het streven van Case Design om werk te produceren dat eenvoudig, mooi en functioneel is. De architecten geloven dat ongeacht de methode of het medium, de grootste vorm van duurzaamheid erin bestaat om werk van blijvende waarde te maken.

Case Design brengt een diverse groep bouwers, ontwerpers, boeren, kunstenaars, vakmensen en ingenieurs samen die ervan overtuigd zijn dat samenwerking en empathie de kern vormen van elk goed project. Zo bouwen ze aan plaatsen van gastvrijheid, sociale interactie, reflectie, spel, ritueel en comfort

Meer informatie