CAST | Dag van de Architectuur 2019

Excursie

Dag van de Architectuur 2019 in Tilburg

Op zaterdag 15 juni zet CAST, het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg (e.o) de Tilburgse architectuur in de schijnwerpers. Onder het thema ‘Door de ogen van…’ worden diverse rondleidingen in Tilburg gegeven.

Oud CAST-collega Myrthe Breukink neemt je mee op een inspirerende architectuurrondleiding door de LocHal en oud NS-medewerkers Hans Clijsen en Jan Wouters vertellen iets over hun werk toen de oude LocHal nog in bedrijf was. Maar je kan ook op duurzame-huizen-route door Tilburg-West, of op de bouwplaats van het nieuwe dorpshart in Berkel-Enschot (Koningsoord) een kijkje nemen. Hier krijg je een rondleiding van de bouwopzichter van Heijmans.
En hoe staat het eigenlijk met de voormalige ‘pauperpanden’ aan de Stationsstraat? Architectenbureau Bedaux de Brouwer maakte een reconstructie en een moderne interpretatie van de oorspronkelijke panden. Dit project wordt bijna opgeleverd, de architect verzorgt alvast een sneak preview.
En verder kan je plaatsnemen in een bijzondere schommelstoel, de Rocking Chair, een speciaal project van het componstenduo Strijbos en Van Rijswijk, ontworpen door Christian Graessli. Architectuur door de ogen van geluidskunstenaars!
De Dag van de Architectuur niet missen? Koop snel je tickets op www.castonline.nl

Kosten: verschilt per locatie
Je kan je tickets bestellen via www.castonline.nl

Meer informatie