City Icons: Amsterdam – Housing Highlights

Excursie

Iconic Houses debuteert met “City Icons: Amsterdam – Housing Highlights”. Iconisch wonen – Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 mei 2024 verkennen we de unieke woonarchitectuur van Amsterdam – van de Gouden Eeuw tot het modernistische sociale woningbouwerfgoed en de hedendaagse vruchten ervan in de vorm van recente woonprojecten met de wow-factor. Deskundigen plaatsen alles in context en vertellen waar je tijdens de rondleidingen op moet letten.

“City Icons Amsterdam” biedt niet alleen een blik achter de schermen van moderne museum- en particuliere woningen maar ook inspirerende gesprekken over het beheer van museumhuizen. De meerdaagse manifestatie belooft een reis te worden door het verleden en inspiratie te bieden voor de toekomst. “Het laat je leiden door verhalen van kooplieden tot modernisten, en de evolutie van iconisch wonen in Amsterdam”, verklaart de organisatie.

Het weekeinde van 24 tot 26 mei staat in het teken van een ontdekkingstocht door de woonarchitectuur, van de Gouden Eeuw tot nu. Deskundigen begeleiden deelnemers en bieden context in de evolutie van wonen in de 20e eeuw.

Deze museumwoningen en nieuwe wooncomplexen vertegenwoordigen een rijke geschiedenis van architectonische stijlen en zijn een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en evolutie van Amsterdam.

Meer informatie