Dag van de Architectuur Utrecht

Festival

Dé kans om binnen te kijken bij bijzondere gebouwen en bouwplaatsen. Bevlogen initiatiefnemers, bouwers én enthousiaste architecten vertellen hoe zij aan de stad werken en die mooier maken. Met rondleidingen, presentaties, theater, radio, video en inspirerende activiteiten.

Natuurlijk staat de transformatie van het Stationsgebied centraal. De bouwplaats van Het Platform, bovenop de bus-/tramterminal naast Utrecht Centraal is opengesteld. Vanuit het Infocentrum Stationsgebied vertrekken ook rondleidingen naar de nieuwe Parkeergarage Croeselaan. Cepezed geeft in The Green House presentaties, met rondleidingen over het circulaire concept.

Op geen andere plek is de groei van de stad meer zichtbaar dan in Leidsche Rijn Centrum. In de nieuwe Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum zijn presentaties en vertrekken wandelingen met een architectuurgids. Bij RAUM is vandaag een speciale muziektheatervoorstelling over toekomstvisioenen en mythes van een nieuwe stad. En op de bouwplaats van het naastgelegen Greenville geeft architect Bert Dirrix uitleg over de groene bouwplannen.

Benieuwd wat er bij de entree van het Utrecht Science Park wordt gebouwd? Architect Dick van Wageningen geeft een presentatie in de bouwkeet van de nieuwbouw voor het RIVM. Maar ook in de stad is veel te zien, zoals rondleidingen door het pas gerenoveerde Stadhuis.

Vrijdag 14 juni is traditioneel de openingsavond. Architecten vertellen over ‘hun’ transformatie-projecten onder de noemer Inspiratie uit Erfgoed.

Meer informatie