Dag van de Architectuur Zoetermeer

Festival

De Dag van de Architectuur Zoetermeer vindt dit jaar plaats in en om het opvallend geel / groene gebouw van business center De Unie. Dit typische jaren ’80 gebouw heeft niet voor niets bijnamen als de Mammoet en de Hulk. Het is groot en sfeervol en achter elke hoek lijkt iets nieuws te gebeuren. Op zaterdag 15 juni kunnen bezoekers binnen kijken in dit bijzondere gebouw en vinden hier tussen 12.00 en 15.00 uur allerlei gratis activiteiten plaats.

KANTOORGEBOUW DE UNIE DOOR DE OGEN VAN FILMSTERREN
Het interieur van de Unie staat helemaal in het teken van films en Hollywood. De acteurs van de Storytellers laten zich hierdoor inspireren en brengen de filmsterren in het gebouw tot leven als zij filmscènes spelen. Zo sluit de Dag van de Architectuur in Zoetermeer aan bij het landelijke thema ‘Door de ogen van…’

Bezoekers kunnen ook deelnemen aan rondleidingen door het gebouw onder leiding van kunstenaar Karel Lengkeek die er zijn atelier heeft, stedenbouwkundige Willem Hermans is gids tijdens lunchwandelingen en er is een kleine expo over verleden en toekomst van de wijk Meerzicht i.s.m. INTI.
Voor de kinderen zijn er ook leuke activiteiten. Zij kunnen een kleurplaat of puzzel maken.

Meer informatie