De architectuur van film – Kevin Toma

Film

Prikkelende lezing waarin filmjournalist, componist en wetenschapper Kevin Toma ingaat op de bijzondere band die film en architectuur met elkaar hebben. Een onderhoudende en verrassende ontdekkingstocht voorbij de rand van het decor, naar spookhotels en precies ontworpen fantasiewerelden.

Film en architectuur hebben een bijzondere band met elkaar. In beide disciplines gaat het om het scheppen van ruimtes en plaatsen, of zelfs van complete werelden. Misschien herken je het gevoel dat je in sommige films zou willen wonen. Misschien heb je ooit een bijzondere filmlocatie bezocht, om te ontdekken dat de plek er in werkelijkheid totaal anders uitziet. In hoeverre is film zélf een vorm van architectuur, en wie is dan de architect? Hoe kunnen locaties hun eigen bijdrage leveren aan het verhaal dat de film te vertellen heeft?

Filmjournalist Kevin Toma (de Volkskrant) neemt je mee op een spannende, amusante en verhelderende ontdekkingstocht door de architectuur van film, langs grootstedelijke rafelranden en voorbij de rand van het decor, naar spookhotels en precies ontworpen fantasiewerelden.

Meer informatie