De moderne Spaanse architectuur

Lezing / Debat

Woensdag 3 april geeft architectuurhistoricus Suzanne Roelofs bij Bureau Europa een lezing over de bijzonderheden van de moderne Spaanse architectuur. Denk aan de opmerkelijke en spraakmakende van Santiago Calatrava, Rafael Moneo, Enric Miralles en Nieto Sobejano.

In deze lezing – die wordt aangeboden door de Circulo Cervantes Maastricht- gaat Roelofs in op waarom de Spaanse architectuur zo bijzonder wordt gevonden: in een stad als Maastricht, waar ooit een uitgebreide campus van Santiago Calatrava had kunnen staan, is dat natuurlijk geen oninteressante vraag.

De meest bijzondere projecten, van bekende en minder bekende bureaus verspreid over heel Spanje, komen tijdens deze lezing aan bod. Kun je van een typische Spaanse stijl spreken? Zijn er typische kenmerken waarmee Spaanse architectuur zich onderscheid ten opzichte van architecten in andere landen? Hiervoor zullen we ook enkele andere bijzondere projecten bespreken van niet-Spaanse architecten, zoals het Guggenheim in Bilbao en het Metropol Parasol project in Sevilla.

Je kunt je voor deze lezing aanmelden via info@bureau-europa.nl.
Na afloop van de lezing is er de gelegenheid tot een gezellige borrel.

Datum: woensdag 3 april 2018, 20.00 uur – 22.00 uur
Toegang: gratis, wel graag aanmelden via info@bureau-europa.nl
Taal: Nederlands

Meer informatie