De verborgen interieurs van Maastricht

Excursie

Stadshistoricus Servé Minis neemt je mee op een wandeling door de Maastrichtse binnenstad, waarbij een aantal indrukwekkende locaties worden aangedaan. Je wordt uitgenodigd onbeschaamd voyeur te zijn in de wethouders- en secretaressekamers in het stadhuis, de Spiegelzaal van de universiteit, de woningen van de gegoede burgerij en nog meer bijzondere plekken waar je normaal niet gauw komt.

In Maastricht zijn de Zwitserse stuccatori Tomaso Vasalli en Pieter Nicolaas Gagini werkzaam geweest aan het begin en aan het einde van de 18e eeuw. Ze gingen verschillend te werk: waar Vasalli het stadhuis royaal heeft kunnen versieren met prachtige overdaad, zag Gagini zich genoodzaakt de kleinere opdrachten voor de bourgeoisie uit te voeren. Waren er ook lokale stukadoors die zulk werk konden leveren? En welke rol heeft architect Mathias Soiron gespeeld? Wat is er vandaag nog te zien van het stucwerk?

Datum: vrijdag 15 maart, 15.00 – 17.00 uur
Taal: Nederlands
Deelname: gratis, graag aanmelden voor deze wandeling via info@bureau-europa.nl. Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen aan deze wandeling.
Locatie: verzamelen bij Bureau Europa, platform voor architectuur en design

Meer informatie