Debatavond | De toekomst van zelfbouw

Lezing / Debat

De populariteit van zelfbouw in Amsterdam heeft de afgelopen tien jaar geresulteerd in opvallende experimenten en uiteenlopende resultaten, maar wat is de toekomst voor zelfbouw nu de crisis voorbij is en de stad onder hoge druk groeit en verdicht? Debatteer mee over de komende tien jaar zelfbouw op dinsdagavond 3 december 2019 bij ARCAM.

In de tentoonstelling ‘The Right to Build: zelfbouw tussen droom en realiteit’ wordt niet alleen teruggekeken op verschillende zelfbouwprojecten in binnen- en buitenland, maar zijn ook drie installaties te vinden (ontworpen door architectenbureaus KRFT, LOA en bureau SLA) waarin gereflecteerd wordt op de mogelijke toekomst van zelfbouw. De installaties zijn bedoeld om bezoekers na te laten denken over de betaalbaarheid van verschillende vormen van zelfbouw, verticale hoogbouw met ruimte voor individuele expressie en de afweging tussen egobouwen en het collectieve stadsbeeld.

Op deze avond presenteren de architectenbureaus hun installaties en leiden curatoren René Boer en Mark Minkjan een scherpe discussie over de komende tien jaar zelfbouw in Amsterdam.

Datum: 3 december 2019
Tijd: Aanvang programma 20.00 uur / The Right to Build is te bezoeken vanaf 19.30 uur
Locatie: ARCAM Architectuurcentrum Amsterdam
Adres: Prins Hendrikkade 600, 1011 VX Amsterdam
Taal: Nederlands
Tickets: € 7,50
Koop hier je online tickets

Meer informatie