Eerste Jos. Bedaux-lezing

Lezing / Debat

De Stichting Jos. Bedaux architect organiseert de eerste Jos. Bedaux-lezing op 18 april, zijn geboortedag. Spreker is Mechthild Stuhlmacher van Korteknie Stuhlmacher Architecten, bekend van o.a. de bibliotheek in het Predikherenklooster in Mechelen en de Cadixschool in Antwerpen. Zij zal reflecteren op de relatie tussen haar werk en dat van Jos. Bedaux.

De lezing vindt plaats in de aula van de Universiteit van Tilburg. Aanvang 19.30 uur.

Het Cobbenhagengebouw met de aula vormt het magnum opus van Jos. Bedaux (1910-1989). Hierin geeft hij op een zeer persoonlijke manier vorm aan het Nieuwe Bouwen. Vanuit zijn oorspronkelijk traditionele bouwstijl ontwikkelt hij een heel eigen handschrift waarin hij moeiteloos verschillende stijlelementen toepast. De constante hoge kwaliteit en eigenzinnigheid in de omgang met architectuurstromingen kunnen voor de nieuwe generatie architecten een grote inspiratiebron zijn.

De Stichting streeft ernaar van de Jos. Bedaux-lezing een jaarlijkse traditie te maken.

We verzoeken u om via de volgende link een gratis ticket te bestellen, https://www.eventbrite.nl/e/846047901047

Rondleiding
Optioneel bieden we een inspirerende rondleiding aan langs het werk van Jos. Bedaux rondom de universiteit. De rondleiding begint om 16.30 uur. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: jos.bedaux@bedauxdebrouwer.nl.

Meer informatie