Far is Near

Varia

Leer luisteren op afstand. Tijdens een wandeling door de stad krijg je een koptelefoon op die verbonden is met microfoons aan verlengsnoeren. Je experimenteert met verschillende afstanden tussen je oren: 2 meter, 5 meter, 20 meter. Je hoofd wordt zo als het ware vergroot. Worden de geluiden, die vanaf deze grotere afstand je oren binnen komen, in je brein een samenhangend geheel? En hoe is het om je, door zo te luisteren, te verplaatsen in objecten zoals een boom, een brug, een auto of een bushalte?

Deze participatieve wandeling duurt ongeveer 2,5 uur (wandeling en discussie achteraf). Aan het einde van de wandeling delen de deelnemers hun ervaringen met elkaar en vertalen deze in eenvoudige, po√ętische of juist schematische tekeningen.

PolakVanBekkum
In hun werk onderzoeken Esther Polak en Ivar van Bekkum (PolakVanBekkum) beweging en mobiliteit in het (stedelijke) landschap. De afgelopen jaren experimenteren zij met locatie-specifieke binaurale geluidsopnamen om de luisteraar een diversiteit aan werkelijkheden te laten ervaren.

Meer informatie